Om boken / Recensioner

Nyhet!
Nu finns även Monstret Bopinku - Silver version med svartvita bilder till ett lägre pris.

Om boken
Tänk om du plötsligt fick ett levande monster! Ett monster med rosa svans som åt strumpor! Nikolas fick ett på sin födelsedag. Han döpte det till Bopinku. Egentligen var Bopinku bara ett spel, men så hände något konstigt på natten. Nu finns han på riktigt... Men hur länge ska Nikolas kunna gömma ett monster? Vad händer om han det med det till skolan? Tänk om hans rektor märker något? Som tur är finns hans bästa kompis William...

Ls vad andra har sagt om boken

Recensioner

Lördag eftermiddag och Signe och jag lämnar soffan. Vi har i ett svep läst boken Monstret Bopinku. Signe fick lyssna på dispens förstås. Hon blir 6 år först i maj. Vi stördes bara då och då av Nils 2 år. Han vill som alltid vara med, men tyckte det var lite för få bilder i boken. 10 månaders terriern Tess störde också lite ibland om vi nu ska ge hela bilden. Signe skrattade så hon grät åt många saker. Saker som kanske förundrade farfar. Som sjätte kapitlet ”Skoldagen” där hjältarnas GRRRR – varianter, rektors uppätna ärm och frökens ständiga ”Åh, så roligt” gladde oss. Signe intresse för rektor förstår jag inte riktigt. På dagis har de väl inte rektor? Annat som roade var många fina ordvändningar, typ,”Jag har en plan!”- ”Vadå fotbollsplan?” Signe var med bra. När Nikolas på sid 85 frågar ”Tänk om Bopinku har ställt till med något?” svarar Signe övertygad; ”Ja det har han gjort.” Mot slutet konstaterade Signe ändå ”De drömde nog!” Kul uppslag och story i boken, bra driv i texten och spänstiga dialoger. Inte skrivet för farfar, det förstår jag, utan för alla läskunniga i målgruppen 6 – 9 år. Men inte fel att farfar tycket den var kul att läsa ändå.”
/Vänliga hälsningar Farfar Erik

***

Deras fröken förstod inte alls var så roligt, men tydligen tjöt de andra eleverna av skratt. Det var den bästa bok de hade hört.
/Pappa till barn i 2:a klass som haft boken som högläsning.

***

Väldigt rolig, knasig och spännande historia som hela familjen gillade.
/Mamma till tre killar i åldern 5-11

***

En hälsning från min son:
"Alltså om jag kunde tacka Gustav för böckerna. Bopinku var jättebra och nu ska dina elever få läsa den i skolan för jag tycker att fler ska få läsa den. Ja och så tror jag det är en bok som jag läser mer än en gång."
Så ett stort tack från en stolt pojke och även från mamma.
/ Eva

***

Hej! Nu är Bopinku utläst och det blir bara tummar upp! Barnen älskade karaktärerna (läraren o sura tanten m. fl), men det bästa var när Bopinku sov i klassrummet och började morra och barnen skulle ”mörka” det genom att säga 'Grrrrymt kul att du är rektor' osv. Häftigt slut med alla spel som kom till liv! Hahaha! Ser fram emot nästa bok!
/Åsa

***


Press- och recensionsmaterial

Bokinfo "Monstret Bopinku" PDF

Högupplöst bild på framsidan till "Monstret Bopinku"

Högupplöst bild på omslaget till "Monstret Bopinku"


Om Gustaf Lingmark – författaren till ”Monstret Bopinku”

Gustaf Lingmark, f. 1979 år är uppvuxen i Vallentuna, norr om Stockholm. Han är utbildad grundskolelärare, men jobbar idag som digital copywriter. Han har tidigare skrivit böcker för läsåldern 9-12 och 13-15, men detta är hans första bok för läsåldern 6-9.

Läs den spännande berättelsen om Monstret Bopinku – en rolig, nutida saga som handlar om vänskap, TV-spel och ett riktigt monster,

Bild p framsidan till boken Monstret Bopinku

Boken ”Monstret Bopinku”. En spännande bok om TV-spel, monster och vänskap.
För åldern 6-9.


Köp boken på Adlibris

Köp boken på Bokus

Köp Silver version (svartvita bilder till ett lägre pris) på  Adlibris

Köp Silver version (svartvita bilder till ett lägre pris) på Bokus

Ps. Nu finns även uppföljaren "Monstret Shaguri" att köpa på Amazon.se.
"Monstret Shaguri är en berättelse om TV-spel, monster, vänskap, lådbilar, viktiga papper, brorsor och fällor. Boken är den andra boken om Nicholas och William som får ett levande monster. Den första boken heter Monstret Bopinku".

33636988_SY540_jpg